וובינר: חישובים נומריים
שודר ביום שלישי, 07.04.2020
מתעניינים/עוסקים בתחום החישובים הנומריים? בואו לשמוע על “אנליזת רנדום”- ניתוח רעידות אקראיות, מתי יש בהן צורך וכיצד תורמות לתכן.
על הוובינר:
אנליזות ראנדום
ניתוח אקראי קובע את הטכניקה לחישוב התגובה של המבנה עקב עומסים לא דטרמיניסטיים על סמך הסתברות וסטטיסטיקות. במחקר רעידה אקראית, עומסים מתוארים סטטיסטית על ידי פונקציות צפיפות ספקטרלית .(PSD) פונקציית PSD היא ייצוג סטטיסטי של היסטוריית זמן העמסה.
על מנת להעריך אם המערכת מתאימה לגודל העומס, מהנדסים משתמשים במגוון כלים אנליטיים כמו ניתוח בשיטת האלמנטים הסופיים. לעתים קרובות מחזור העומס של מוצר אינו מאופיין בצורה מושלמת, אך ידועים הנתונים הסטטיסטיים של העירור. ערורים אלו עשויים לגרום להתעייפות כאשר תדר המערכת מתלכד עם תדר הערור. חשוב מאוד להבין כיצד מערכת מגיבה לערורים אלו וכיצד תדרים טבעיים מתקשרים זה עם זה. ניתוח צפיפות ספקטרלית (PSD), הידוע יותר כניתוח תגובה אקראית, משמש לקביעת מאמצים הנוצרים במערכת הנתונה לרעידות אקראיות.
על המרצה:
אריק ברוורמן,
יו”ר ענף חישובים נומריים באיגוד מהנדסי מכונות ואווירונאוטיקה, מנכ”ל CADCAM.
36 שנות ניסיון כמהנדס וכמנהל בשוק ההיי-טק. הוא בעל תואר ראשון בהנדסת מכונות מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותואר שני במדעים עם התמחות באלמנטים סופים מאוניברסיטת ניו יורק.
אריק התמחה בתכנון אווירונאוטי – בתכנון גוף המטוס וּבאנליזות מבנה, באנליזות CFD ובאווירודינמיקה. בתכן מכני- לתעשיית האופטיקה והזיווד האלקטרוני, באנליזות מעבר חום לתחומי האופטיקה וּמערכות אלקטרוניקה מורכבות, באנליזות חוזק ורעידות וּבאנליזות CFD למערכות שאינן מוטסות.
לצפייה: