וובינר באנגלית: התקדמויות אחרונות בלייזרי סיב מבוססי ראמאן בהספקים גבוהים עם הגברת בהירות
שודר ביום ראשון, 10.05.20
הצטרפו אלינו לדיון מרתק על האתגרים והדרכים להמשך עליה בהספק ובבהירות, לקראת השגה של מקורות סיב מבוססי ראמאן עם הספק של multi-kW ועם איכות אופטית מוגבלת דיפרקציה.
על הוובינר:
מגוון רחב של לייזרי סיב בהספק ובבהירות גבוהים הודגמו בשנים האחרונות. אבל עדיין ישנם מכשולים רבים שמקשים על המשך העלייה בהספק, כגון אי יציבות מודלית, פינוי חום, וכן photodarkening.
ללייזרי סיב המבוססים על ראמאן יש יתרונות מהותיים בהקשר לקשיים הללו, ולכן יוכלו להוות חלופה ללייזרי הספק ובהירות גבוהים. מקורות סיב מבוססי ראמאן המספקות הגברת בהירות עם הספקים של מעל ל kW הודגמו בתצורות של לייזר ו/או מגברים עם סיבי graded index 2090W, וכן בתצורות 1200W clad pumping.
בתצורות הללו אות המוצא שמוסח תדר בהזזת סטוקס, משיג בהירות גבוהה יותר מאשר לייזר השאיבה, עקב ההגבר הגבוה של המודים הנמוכים בסיב.
סקירה של התוצאות שהתקבלו בתצורות השונות תוצג, וכן דיון על האתגרים והדרכים להמשך עליה בהספק ובבהירות, לקראת השגה של מקורות סיב מבוססי ראמאן עם הספק של multi-kW ועם איכות אופטית מוגבלת דיפרקציה.
על המרצה:
יעקב גליק,
פיסיקאי באגף פיסיקה יישומית בממ”ג שורק. הוא עמד בראש קבוצת לייזרי סיב במחלקת לייזרים במשך רוב העשור האחרון. מחקריו האחרונים מתמקדים בפיתוח לייזרי סיב בהספקים גבוהים הכוללים סיבים מאולחי עפרות נדירות, וכן לייזרי ראמאן.
יעקב קיבל את הדוקטורט שלו בפיסיקה ב 1995 מהאוניברסיטה העברית בירושלים, על מחקרו בנושא ערבוב גלים בעזרת פיזור ברילואין. יעקב בילה שנת שבתון (2016) במעבדות המחקר של צבא ארה”ב (ARL) ליד ושינגטון DC, ועסק בפיתוח לייזרי סיב ברמות הספק של >100W , מאז חזרתו הוא פיתח ופרסם עבודות ברמות הספק של kW.
לצפייה: