קוגנרציה בגז טבעי
שודר ביום ראשון 07-03-2021
המפגש עסק בהיכרות עם נושא הקוגנרציה בגז טבעי
אודות
קוגנרציה ( CHP-Combined Heat and Power) – ייצור משולב בו זמני של אנרגיה תרמית וחשמל. במילים אחרות, אנרגיה תרמית שימושית וכוח מכאני או חשמלי ממקור אנרגיה ראשוני כמו גז טבעי, המייעל בצורה משמעותית את תהליך הפקת האנרגיה, ע”י ניצול החום הנפלט בתהליך. בכך הפחתה משמעותית של צריכת האנרגיה בהשוואה לתהליך דו תכליתי בו החשמל נצרך מרשת החשמל והאנרגיה התרמית מופקת ע”י מבערי גז ישירות לתנור או לדוד הקיטור.
המעבר לשימוש בגז טבעי צפוי להפחית משמעותית את עלויות האנרגיה של צרכני דלקים פוסילים, אך צרכני אנרגיה תרמית גדולים יכולים להפחית את הוצאות האנרגיה בכ-30% נוספים מעבר לחסכון הראשוני שמקורו בפערי עלויות הדלקים וזאת באמצעות הטמעה של מערכת קוגנרציה. כיום, ארגונים שוקלים להקים מתקנים משל עצמם ומחפשים להשתלם ולהרחיב ידיעותיהם בת
הוובינר היווה הזדמנות עבור מקבלי החלטות או בעלי תפקידים השוקלים הקמת מתקן בארגון, להיחשף לתחום. כמו כן העוסקים בתחום הגז הטבעי שטרם נחשפו לנושא העשירו את ידיעותיהם.
ההרצאות
מנחה: יהודה רודל, יו”ר ענף גז טבעי באיגוד מהנדסי כימיה וכימאים בלשכת המהנדסים
הרצאה 1: קוגנרציה בראי עידן הגז הטבעי בישראל
· מהי קוגנרציה, סוגי קוגנרציה
· מהו CHP
· כיצד קובעים מערכת תואמת לקוח-קוגנרציה?
· חשמל- שימוש עצמי \ מכירה לרשת
· הפקת מים חמים או קיטור
· שריפת גז טבעי או ביו גז
· יחס בין יצור חשמל לחום טרמי HEAT TO POWER RATIO
יוסף יצחקי, מנהל מחלקת כוח וחום בחברת .IN.P.C, מקבוצת מפטגון.
הרצאה 2: תחנות קוגנרציה מונעות גז טבעי בחצר הצרכן: תחנות כוח קטנות (עד 16מגה-ואט)
ממוקמות בחצרו של הצרכן, ומספקות בנוסף לחשמל גם תוצרים תרמיים כגון : קיטור, מים חמים, מים קרים ואויר חם, שיקולי עלות-תועלת, הנדסה על קצה המזלג ועוד.
אסף גבעון, מנהל פיתוח עסקי , חברת מדי תעש בע”מ.
אסף גבעון, מהנדס מכונות ומוסמך בהנדסת אנרגיה בטכניון (M.Sc Energy Engineering), מנהל את הפיתוח העסקי והמכירות של תחנות הכוח מבוססות גז טבעי, הן כפרוייקטי EPC והן כמרכזי אנרגיה בחצרי לקוחות בשיטת BOO/BOT
לצפייה
במסגרת הכנסים, ימי עיון וקורסים מוצג מידע, כמו כן במקרים מסוימים מפורסמים מצגות ודפי עמדה מטעם מרצים ומהנדסים. המידע המוצג במסגרות אלו משקף את עמדת המרצה והמציג ובשום מקרה אין לראות בו מידע רשמי או מידע מטעם לשכת המהנדסים האדריכלים והאקדמאים במקצועות הטכנולוגיים בישראל (להלן: ״הלשכה״). המסתמך או עושה שימוש במידע זה, עושה זאת באחריותו האישית ולא יבוא בכל טענה כלפי הלשכה, זאת כתנאי לכל שימוש או קריאה של מידע זה. אין בהערה זו כדי להוות הסכמה לעשיית שימוש במידע או במוצג או הסכמה לכל פגיעה בזכויות יוצרים של הלשכה או של המפרסמים או בכלל.