פלסמונים משטחיים הם גלי שטח אלקטרומגנטיים שמעוררים על המשטח של מתכת עם חומר דיאלקטרי. בהתאם למימדי המתכת, המבנה ושיטת העירור ניתן לקבל סוגים שונים של גלים אלה.
על הוובינר
פלסמונים משטחיים הם גלי שטח אלקטרומגנטיים שמעוררים על המשטח של מתכת עם חומר דיאלקטרי. בהתאם למימדי המתכת, המבנה ושיטת העירור ניתן לקבל סוגים שונים של גלים אלה. לדוגמה עבור משטח של שכבת מתכת דקה מעוררים פלסמונים מתפשטים אך על פני משטח של ננו-חלקיקים מתכתיים גלים אלה הם ממוקמים. אחד השימושים של פלסמונים משטחיים הוא בחישה כימית וביוחישה עקב הרגישות הגבוהה שלהם לשינויים במקדם השבירה של התווך הדיאלקטרי שעל יד המשטח המתכתי, קרי ריכוזים של אנליטים בנוזל או בגז. בוויבינר זה אני אסקור את התכונות הבסיסיות של ביוחיישנים פלסמוניים, המצב הנוכחי וציפיות לעתיד. בנוסף אתן דוגמאות של קונספטים לביוחישה משופרים מבוססים על עבודות מחקר שלנו בשנים האחרונות כולל אלה שמשפרים את הרגישות, הרזולוציה, עומק החדירה של אורך הגל לתוך התווך הדיאלקטרי ועוצמת השדה האלקטרומגנטי על יד המשטח שעוזרת בהגברת הסגנל בשיטות ספקטרוסקופיות כמו פזור ראמאן, פלואורוסנציה ובליעה באינפרא אדום.
ההרצאה מיועדת לחוקרים, סטודנטים ומהנדסים שעוסקים או מתעניינים בתחום הפלסמוניקה בפרט וביוחיישנים בכלל.
על המרצה
פרופ’ אברהים עבדולחלים,
פרופסור מן המניין ביחידה להנדסת אלקטרואופטיקהופוטוניקה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מאז 2005 וכיהן כראש היחידה בשנים 2007-2015.בשנים 1988-1991 השתלם כפוסט דוקטורנט באוניברסיטת קולורדו – בולדר, ארה”ב במרכז למחשוב אופטי, ואז שמש כעמית מחקר באוניברסיטת סאוותהמפטון באנגליה, במרכז לאופטו-אלקטרוניקה עד לשנת 1993 . בשנת 2000 עבד כמרצה וחוקר במרכז לשכבות דקות באוניברסיטת מערב סקוטלנד. לפרופ’ עבדולחלים יש ניסיון של כ, 13 שנים בתעשיית ההייטק, הוא עסק בתעשיית המטרולוגיה אופטית (ק.ל.א-טנכורונובה מכשירי מדידה) כ, 10 שנים ובתעשיית המכשור לתקשורת אופטית כארבע שנים (ג’י.וו.ספוטוניקס). ב, 2014 הקים את חברת פוטוניקסיסבע”ם – photonicsys Ltd, חברה העוסקת במחקר ופיתוח פתרונות המבוססים על פוטוניקה ואופטיקה, לבעיות חישה בתחומים כמו הסביבה והבריאות, ובקרה על המים והמזון.פרופ’ עבדולחלים, מחזיק ב 20 פטנטים רשומים, בנוסף פרסם 10 פרקים בספרים ומעל ל 200 מאמרים בכתבי עת מדעיים מובילים ועוד כ, 60 מאמרים בספרי כנסים. פרופ’ עבדולחלים, עמית במכון הפיסיקה הבריטי (IOP) מאז 2004, ועמית באגודת הנדסת הפוטוניקה והאופטיקהSPIE מאז 2010, חבר בכיר באגודת האופטיקה האמריקאיתOSA מאז 2015, וחבר בצוות העריכה של שני ג’ורנלים מדעיים. תחומי המחקר הנוכחיים כוללים ביוחיישניםפלסמוניים, התקני גבישים נוזליים ודימות אופטי, בנוסף לשימושים ברפואה, תעשייה וסביבה.
הרשמה
השתתפות בוובינר ללא עלות אך מותנת ברישום מראש
הנרשמים לוובינר יקבלו מייל עם קישור להשתתפות
לרישום לוובינר
יש למלא פרטים באנגלית