הקורס מתמקד במדידות אופטיות של רכיבים אופטיים (כגון עדשות, מראות וכו') ושל מערכות אופטיות (כגון מערכות הדמיה, טלסקופים, מרחיבי אלומה וכו').
אודות הקורס
הקורס מתמקד במדידות אופטיות של רכיבים אופטיים (כגון עדשות, מראות וכו’) ושל מערכות אופטיות (כגון מערכות הדמיה, טלסקופים, מרחיבי אלומה וכו’). נתחיל בתיאור הסוגים השונים של המשטחים, הרכיבים, והמערכות האופטיות וכן ביסודות האינטרפרומטריה. לאחר מכן נפרט את מגוון הפרמטרים המגדירים את הרכיבים האופטיים ונתאר את שיטות המדידה ומכשירי המדידה של כל פרמטר. נעסוק גם בנושא הציפויים האופטיים ובהשפעתם על תכונות הרכיב האופטי וכן בשיטות וציוד המדידה הנדרש עבור כך.
לאחר מכן נפרט את המאפיינים המגדירים את המערכות האופטיות ומשפיעים על ביצועי המערכות, ונתאר את ציוד המדידה ושיטות המדידה של מאפיינים אלה. כמו-כן נעסוק בתופעות של הפרעות אופטיות כגון נרקיסיות וכן בבדיקות תנאי סביבה של מערכות אופטיות.
מטרות הקורס
- הכרת סוגי הרכיבים והמערכות האופטיות השונות
- פירוט המאפיינים והפרמטרים המגדירים את הרכיבים והמערכות האופטיות
- הכרת שיטות המדידה ומכשירי המדידה של רכיבים ומערכות האופטיות
קהל היעד
טכנאים, מהנדסים ומנהלים טכניים העוסקים ברכיבים ומערכות אופטיות
המרצים
ד”ר נסים עצידה, סמנכ”ל מו”פ בחברת אופיר.
בני קוסמן, מהנדס אלקטרואופטיקה, מנהל הנדסת מערכת ומערכות מדידה של תחום מכלולים אופטיים במחלקת המו”פ, עם ניסיון של 16 שנה בתחום.
אבנר בוטבול, מהנדס אלקטרואופטיקה, מנהל צוות מעבדת פיתוח לאינטגרציה ובדיקות של מכלולים אופטיים, עם ניסיון מגוון בתהליכי הייצור, ההרכבה והבדיקות בחברה.
יוסי יזדי, מוביל תחום מדידת הרכיבים האופטיים בחברה, עם ניסיון של למעלה מ-30 שנה בתחום. בעל הסמכה למהנדס איכות CQE והשלל הכשרות בתחום מכשירי המדידה.
איגור מיכאלסון, חבר צוות הנדסת איכות עם ניסיון של 13 שנה בייצור ומדידת רכיבים אופטיים מורכבים.
דניאל כהן, בעל תואר ראשון בפיזיקה ותואר מהנדס אלקטרואופטיקה, עם ניסיון של 13 שנה בפיתוח ציפויים אופטיים ומערכות מדידה.
אמיליאנו (אמי) יופה, מהנדס חומרים מתקדמים, מנהל מחלקת הנדסת תהליך לייצור רכיבים אופטיים, עם ניסיון של מעל ל-20 שנה בתחום.
לקבלת מידע נוסף
לקבלת תכנית לימודים ומידע על הקורס, מלאו את הפרטים