במסגרת הקורס ילמדו שיטות, תהליכים וכלים מתקדמים לתכנון אפקטיבי של מערכים/ות מורכבות הניתנים ליישום בטווח רחב של ארגונים וסוגי פרויקטים.
אודות ומטרות הקורס
אודות הקורס
בשנים האחרונות פרויקטים הופכים להיות מורכבים יותר ויותר ולכן רבים מהם אינם עומדים ביעדי הביצועים, הלו”ז והתקציב. תהליכי הנדסת מערכת המיושמים בזמן ובצורה הנכונים מייעלים את פתוח המערכת והשמתה בשטח ומביאים להצלחת הפרויקט. יש להתאים את תהליך הנדסת המערכת לרמת המורכבות (complexity) של הפרויקט ולרמת החדשנות של התוצר/המערכת שהוא אמור ליישם (deliver). ישנן שיטות רבות לסיווג פרויקטים. במסגרת הקורס יסווגו הפרויקטים לארבע רמות של מורכבות: מערכת פשוטה (Simple), מערכת מסובכת (Complicated), מערכת מורכבת (Complex) ומערכת כאוטית ((Chaotic. סיווג זה מגדיר את רמת הסיכון בפרויקט כולו ואת רמת ההתנהגות המפציעה (Emergent behavior) של המערכת. מערכות סוציו-טכנולוגיות המשלבות אנשים ומכונות (כולל רובוטים) מאופיינות במיוחד ברמת סיכון גבוהה ובהתנהגות מפציעה ומפתיעה.
במסגרת הקורס ילמדו שיטות, תהליכים וכלים מתקדמים לתכנון אפקטיבי של מערכים/ות מורכבות הניתנים ליישום בטווח רחב של ארגונים וסוגי פרויקטים. המשתתפים יתרגלו ויטמיעו את הנלמד על תרגיל מתגלגל.
מטרות הקורס
מטרת הקורס הינה להכיר וללמוד שיטות (מתודולוגיות) סדורות לפתוח מערכות מורכבות תוך התייחסות מורחבת לנושא הפתוח האג’ילי, שילוב אדם במערכת ושילוב בינה מלאכותית. המתודולוגיה מתבססת על פיתוח מודל תפקודי/ התנהגותי של המערך/כת המהווה חלק עיקרי של התכן ההנדסי ומאפשר יצירת חלופות טכנולוגיות חדשניות, קביעת ארכיטקטורה מערכתית בצורה מושכלת והגדרה ו/או הוספה של יכולות מערכתיות. מודל זה משמש כבסיס ל”תאום הדיגיטלי” של המערך/כת לכל אורך מחזור החיים, תורם בצורה משמעותית לפיתוח אפקטיבי ומהיר של המערכת ולקיצור לו”ז הפרויקט.
בסיום הקורס המשתתפים ידעו לבצע את הפעולות הבאות:
- לתכנן תהליך פתוח מותאם לפרויקט מורכב (טכנולוגית, תקציבית, ולו”ז)
- להנחות מהנדסי מערכת בתהליך ההגדרה של הנדסת המערכת
- לאשר ולבדוק את תוצרי עבודת הנדסת המערכת בפרויקטים שונים
- להעריך את היקף והתקדמות עבודת הנדסת המערכת
קהל היעד
הקורס מיועד למהנדסי מערכת בכירים, למובילי תחום הנדסת מערכות ולמנהלי פרויקטים במיוחד לאלו העוסקים בתכנון מערכות מורכבות.
על המרצה
ד”ר דרורה גושן מסקין, הינה בעלת תואר ראשון ושני באלקטרוניקה ותואר שלישי באווירונאוטיקה – שלושתם מהטכניון.
דרורה עבדה בתעשייה האווירית במפעלים שונים ובמגוון רחב של תפקידים. בין השאר, שימשה כמהנדסת מערכת ראשית של מערכת ניווט אינרציאלית רתומת-דופן (הראשונה שפותחה בישראל), של מערכת מל”ט ה- HUNTER עבור הצבא האמריקאי ושל מל”ט ה- HERON עבור ישראל. בחלק מהמערכות שימשה דרורה גם כמנהלת הפרויקט.
היא הייתה פעילה בהגדרת תכולת התואר האקדמי בהנדסת מערכות בטכניון, מרצה בכירה בקורס עצמו בטכניון, נציגת התע”א באיגוד העולמי להנדסת מערכות (INCOSE) ומנהלת המו”פ והפיתוח העסקי של תע”א במסגרת האיחוד האירופי בבריסל.
דרורה זכתה בתעודת הוקרה על השתתפותה בצוות שזכה בפרס ביטחון ישראל, ב”פרס מפא”ת לחשיבה יוצרת” על תרומתה לקידום המחקר התשתיתי והפיתוח הביטחוני, ובפרס “ליידי גלובס”.
דרישות קדם
5 שנות עבודה כמהנדס מערכת/מנהל פרויקט.
כללי
- הקורס לעדכון ולריענון ואינו מהווה הכשרה או הסמכה מטעם משרד ממשלתי/מוסד כל שהוא
- קיימת חובת נוכחות של 100% משעות הלימוד
- פתיחת הקורס מותנת במינימום נרשמים, מספר המקומות מוגבל
- עלות הקורס כוללת ארוחת צהריים קלה
- לרשות הנרשמים/ות פינת תה / קפה וכיבוד קל במהלך הקורס
- זכאי/ות מלגת קרן ידע הנדסי-אקדמי יוכלו לנצל מלגה בהתאם לקריטריונים הנהוגים בקרן, בכפוף לאישור הקרן וליתרת המלגה של העמית בקרן במועד סיום הכנס לאתר קרן ידע למהנדסים >>
תעודה
מסיימי הקורס העומדים בדרישות יהיו זכאים לתעודה מטעם לשכת המהנדסים
לקבלת מידע נוסף
לפרטים נוספים: טלפון: 077-9976086 אימייל: education@aeai.org.il
לקבלת תכנית לימודים ומידע מלא על הקורס, מלאו את הפרטים
שדות המסומנים ב-* (כוכבית) הנם שדות חובה.