מיטאפ בנושא הערכות מדעית הנדסית לקראת שינוי אקלים 2050

10.09.24 עד 10.09.24
יום שלישי, 17:00-20:30
הוסף אירוע זה ליומן 09/10/2024 17:00 09/10/2024 20:00 מיטאפ בנושא הערכות מדעית הנדסית לקראת שינוי אקלים 2050

כחלק מהיערכות מדינת ישראל למשבר האקלים ולשינויים הצפויים והקיימים בעקבות המשבר, פועל איגוד סביבה וקיימות בלשכת המהנדסים להטמעת יידע רלוונטי.

ההשתתפות ללא עלות אך כרוכה בהרשמה מראש, מספר המקומות מוגבל

שפר עידית idit@aeai.org.il false

בית המהנדס
רח’ דיזנגוף 200, תל אביב

להסבר הגעה

חניון צמוד בתשלום ברח’ ארלוזורוב 17

ללא עלות, בכפוף להרשמה מראש

סביבה וקיימות
הדפס אירוע

כחלק מהיערכות מדינת ישראל למשבר האקלים ולשינויים הצפויים והקיימים בעקבות המשבר, פועל איגוד סביבה וקיימות בלשכת המהנדסים להטמעת יידע רלוונטי.

ההשתתפות ללא עלות אך כרוכה בהרשמה מראש, מספר המקומות מוגבל

אודות המפגש

היערכות לשינוי אקלים במישור המקומי והלאומי הכרחית וחיונית ביותר. הסיכונים הפיזיים המתרחשים והנשקפים ממשבר האקלים משפיעים על מגוון מערכות במשק לרבות חוסר ספיקה של מערכות פיזיות (כגון מנגנוני הניקוז והביוב במקרים של עלייה בכמות הגשמים ובעוצמתם); סכנה של שרפות מוגברות וצורך אמיתי לייצר מנגנוני מנע וחירום; עומס על המערכות (לדוגמה מערך הרווחה); פגיעה ביכולות המוניציפליות לספק שירותים ומענים למצבי דחק; חוסר בעצים ובצל עירוני והתהוות של איי חום מקומיים; פגיעה במערכות הבריאות המתבטאת בעלייה בשיעור החולים.
מטרתו של מפגש זה היא להכיר את תרחישי הייחוס שפורסמו ע”י השירות המטאורולוגי והמשרד להגנת הסביבה ולעודד כמה שיותר אנשי מקצוע בישראל לקחת חלק בהערכות בהתאם לתחום מומחיותם.

מטרת המפגש

איגוד סביבה וקיימות בלשכת המהנדסים מקיים MeetUp במטרה להציג את ההערכות של ישראל בנושא. במפגש יוצגו נתוני הייחוס לשינויי האקלים הצפויים (טמפרטורות הקיצון בטווח הבינוני והארך, גובה הגלים וכיוצ”ב) ודוגמאות להיערכות  השלטון המקומי והמגזר הפרטי.

קהל היעד

ה- MeetUp מופנה לכלל המהנדסים, המדענים והאדריכלים להרחיב את ידיעותיהם ולחשוף אותם לדרכים להפחתת פליטות גזי חממה, להתייעלות ומעבר לאנרגיה נקייה  ולהיערכות להשלכות של משבר האקלים ולהתמודדות עימו.

תוכנית המפגש

מועד שם הרצאה שם מרצה ארגון
17:00-17:30 התכנסות ורישום
17:30-17:35 דברי פתיחה עדי גמליאל יו”ר איגוד מהנדסי סביבה וקיימות בלשכת המהנדסים
17:35-18:00 מה יהיה פה ב2100? ד”ר עמיאל וסל המשרד להגנת הסביבה
18:00-18:25 מגמות שינויי אקלים ואירועי אקלים בישראל 2050 ו-2100 ד”ר עמיר גבעתי השירות המטאורולוגי הישראלי
18:25-18:45 הפסקה
18:45-19:10 רשויות מקומיות בחזית ההערכות לשינויי אקלים ד”ר אורלי רונן מטריקס אינרייז
19:10-19:35 תשתיות של תקווה: הנדסה סביבתית למען הדורות הבאים מאיה יעקבס Climate Net
19:35- 20:00 כשתעשייה פוגשת הנדסה. 1*1 עם ניר קנטור התאחדות התעשיינים
20:00 דברי סיכום עדי גמליאל יו”ר איגוד מהנדסי סביבה וקיימות בלשכת המהנדסים

אודות ההרצאות והמרצים

מה יהיה פה ב2100? | ד”ר עמיאל וסל |המשרד להגנת הסביבה
ההרצאה תציג את האופן שבו מתגבשות התחזיות בעולמות התוכן השונים של שינוי האקלים ואת האופן שבו נבחרים התרחישים שאליהם עלינו להתכונן במבט צופה עתיד

 

ד”ר וסל  בעל דוקטורט באקולוגיה בנושא גגות ירוקים באוניברסיטת חיפה. בוגר תכנית ממשק של האגודה הישראלית לאקולוגיה. עבד במשרד הבינוי והשיכון באגף אסטרטגיה במשך 6 שנים שאותם סיים כמנהל אגף אסטרטגיה. מזה כשנתיים משמש מנהל אגף בכיר חוסן אקלימי במשרד להגנת הסביבה.

 


מגמות שינויי אקלים ואירועי אקלים בישראל 2050 ו-2100 | ד”ר אמיר גבעתי | השירות המטאורולוגי בישראל

השירות המטאורולוגי ניתח את המגמות האקלימיות הנצפות והחזויות בישראל עד סוף המאה.
התוצאות מצביעות על התחממות מואצת בישראל, עלייה בתדירות, עוצמת ומשך גלי החום ועומסי החום ועלייה ניכרת בעוצמות הגשם בישראל.
העבודה יכולה לשמש תשתית לקבלת החלטות לטובת היערכות לשינויי אקלים לסקטורים השונים במדינה.


ד״ר עמיר גבעתי, מנהל השירות המטאורולוגי הישראלי. ד״ר גבעתי הוא בעל תואר שלישי במדעי האטמוספירה ומוסמך בהידרולוגיה.
ד״ר גבעתי הוא בעל ניסיון במגזר הציבורי והפרטי בנושא שינויי אקלים והשפעותיו על המחזור ההידרולוגי.


רשויות מקומיות בחזית ההערכות לשינויי אקלים | ד”ר אורלי רונן | מטריקס אינרייז
שינויי האקלים מביאים איתם חזית חדשה לעיר – התמודדות עם עומסים מתמשכים וזעזועים אקלימיים שמשפיעים באופן ישיר על המרחב הפיזי והאנושי. משבר האקלים הופך לחלק מזירת הפעילות העירונית, מגמת ההתחממות הגלובלית מתעצמת ובחלקה בלתי נמנעת. בהתאם גם מתעצמות ההשלכות הכלכליות, החברתיות והסביבתיות של שינויי האקלים, וגוברת הוודאות המדעית בנוגע לקשר שבין מגמת ההתחממות ואסונות טבע, כגון סופות, הצפות ובצורות. מזה כשני עשורים שערי העולם עומדות בחזית המאבק למניעת שינויי האקלים, ולא בכדי: מרבית אוכלוסיית העולם מתגוררת ביישובים עירוניים, לא כל שכן בישראל, בה כמעט 90% מתגוררים בישובים עירוניים.
בניתוח ההשפעות על ערי מפתח באגן הים התיכון הדרומי, נקבע כי במהלך עשרים השנים הבאות, צפויות הערים לנזקים בסדר גודל של מעל מיליארד דולר כתוצאה משינויי האקלים.
בישראל, תל אביב יפו פירסמה כבר ב – 2020 את תוכנית ההערכות לשינויי אקלים, וממשלת ישראל השיקה מהלך לאומי לתמיכה ברשויות מקומיות להערכות וכיום כבר קרוב מ 50% מהרשויות מתארגנות להתמודדות עם שינויי אקלים.
ההרצאה תסקור את המצב העולמי, את תוכנית ההערכות של תל אביב יפו ואת הפעילות העירונית בנושאי אקלים בישראל.

ד”ר אורלי רונן, ראש המעבדה לחדשנות וקיימות עירונית בבית ספר פורטר ללימודי הסביבה באוניברסיטת תל אביב. רונן מתמחה במדיניות אקלים עירונית, היא המנהלת המקצועית לתחום האקלים בחברת מטריקס אינרייז, שמנהלת את הערכות הרשויות המקומיות ומעבר לאנרגיה מקיימת מטעם המשרד להגנת הסביבה ומשרד האנרגיה. בשנת 2021 פיתחה את המתווה והמדריך להערכות לשינויי אקלים לרשויות המקומיות עבור מנהלת שינויי האקלים של משרד הגנת הסביבה ומשרד האנרגיה, וערכה את התוכניות של תל אביב יפו, ירושלים ואילת.


תשתיות של תקווה: הנדסה סביבתית למען הדורות הבאים | מאיה יעקבס | Climate Net

מאיה יעקבס היא מייסדת ומנכ”לית Climate Net (אקלים נט), העמותה לסילוק פחמן מהאטמוספירה. הארגון פועל ליצירת מוטיבציה עסקית לאימפקט סביבתי-צמוד למדע, על ידי גישור על פערי ידע, מדיניות וחדשנות, וליצירת הזדמנויות ופרויקטים משני-מציאות, בשיתוף עם עסקים, רשויות מקומיות והציבור. בין 2012-2022 שמשה כמנכ”לית עמותת צלול להגנת הסביבה הימית והמים של ישראל, במהלכן הובילה להישגים סביבתיים רבים, בהם סגירת מיכל האמוניה בחיפה, הפסקת הזרמת בוצת הביוב מהשפד”ן לים, בניית מט”ש האוג בעקבות קמפיין ועתירה להפסקת הזרמת ביוב מירושלים לנחל קדרון, ועוד.


כשתעשייה פוגשת הנדסה | 1*1 עדי גמליאל בשיחה עם ניר קנטור | התאחדות התעשיינים


ניר בוגר תואר ראשון בכלכלה מאוניברסיטת ירושלים ותואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת ת”א.
עובד בהתאחדות התעשיינים למעלה מ- 13 שנה, בהן כיהן ככלכלן וכמנהל המחלקה לכלכלת תעשייה ועסקים וכעת כמנהל איגוד הכימיה, פרמצבטיקה ואיכות הסביבה.

 

 


 

ליצירת קשר

שפר עידית
טלפון: 03-5205818
פקס: 03-5272496
idit@aeai.org.il