קורס Biomedical Data Analyst - לבוגרי מקצועות הרפואה ומדעי החיים והטבע

הקורס יתקיים באופן מקוון באמצעות ה – ZOOM, כאשר מפגש הפתיחה ומפגש הסיום של הקורס, יערכו בלשכת המהנדסים, בבית המהנדס, בכתובת דיזינגוף 200 תל אביב.


להסבר הגעה

מחיר מיוחד בשיתוף רשות החדשנות

8,850 ש”ח

סה”כ 120 שעות אקדמאיות

מתעניינים? לפרטים נוספים

077-8045746
education@aeai.org.il

Data Science
הדפס אירוע

הקורס נועד למנף את היתרון הנובע מהרקע המדעי של המשתתפים, עם למידת הכלים של מדעי הנתונים, בכדי להביא את מסיימי התוכנית ליכולת ייחודית, שמשלבת הבנת צרכיי סביבות עבודה בתחום הרפואי, פיתוח תרופות ומכשור רפואיים, תוך שילוב ידע וניסיון במדעי הנתונים.

קורס מקוון ב-ZOOM

 

בתאריך 8/10/2024 התקיים מפגש חשיפה לתכני הקורס ולהיכרות עם המרצים - במפגש ניתן היה להכיר מקרוב את מטרות הקורס, פרקי הלימוד השונים, המרצים, הצוות המוביל וכמובן, שאלות אודות תכנית הלימודים.
לצפייה במפגש המוקלט לחצו כאן >>

Biomedical logos

אודות ומטרות הקורס

אודות הקורס

הטכנולוגיות הדיגיטליות מחוללות מהפכה בתחומים רבים – כולל בשירותי הבריאות ובפיתוח מוצרים לעולם הרפואה ומדעי החיים. הודות לדיגיטליזציה ניתן כעת למשל לפתח מוצרים ושירותים המותאמים באופן פרטני למטופל ובעלי יעילות גבוהה במיוחד.
בתחום הרפואה מדע הנתונים מתמקד באיסוף, עיבוד וניתוח נתונים ונועד לעזור לקבל החלטות מבוססות על נתונים רבים דבר שצפוי לייעל את מערכת הבריאות כולה. גישה זו מסייעת לנו להבין טוב יותר מחלות, לבחור גישות טיפוליות המותאמות אישית יותר ובנוסף מאפשרת לנו לחזות טוב יותר את השפעות הטיפולים שלהן וכן לפתח פתרונות טכנולוגיים מתקדמים בעולם הרפואה.
בעקבות הנגשת שיטות העבודה עם נתונים, התוכנית מאפשרת לבוגרי מקצועות הרפואה ומדעי החיים והטבע להתמודד עם אתגרי התעשייה והרפואה הדיגיטלית במאה 21 וזאת בניגוד לתפיסת העבר בה אנשי מחשוב נכנסו לתחום הרפואי ללא רקע מדעי מספק. מטרת הקורס היא להכשיר מומחים למדע הנתונים מקרב בוגרים, בעלי רקע מדעי רלוונטי, כך שיקבלו הכשרה מקיפה במדעי הנתונים וידע בתכנות בשפת פייתון.

היבטים של נתונים רפואיים ותוכנות של נתונים רפואיים, ישפיעו על הקשרים מערכתיים, חברתיים-טכניים ורגולטוריים, הנוגעים הן לטיפול והן למחקר.
הקורס הינו ייחודי וראשוני מסוגו בישראל, שהוקם בשת״פ בין בית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית ואיגוד מדעי הנתונים בלשכת המהנדסים – AEAI.

מה אנחנו מציעים?

התוכנית מציעה לסטודנטים גישה אינטגרטיבית ושיתופית, המשלבת בין מדעי הנתונים לרפואה ומדעי החיים, שתלמד אותם גם את הכישורים המקצועיים הבין-תחומיים הנחוצים. קבוצות למידה בינתחומיות קטנות יאפשרו ללמוד אחת מהשנייה, זו עם זו, ומאפשרות למשתתפים תובנות על בעלי רקע מקצועיים ותרבותיים שונים.

הקורס נועד למנף את היתרון הנובע מהרקע המדעי של המשתתפים, עם למידת הכלים של מדעי הנתונים, בכדי להביא את מסיימי התוכנית ליכולת ייחודית, שמשלבת הבנת צרכיי סביבות עבודה בתחום הרפואי, פיתוח תרופות ומכשור רפואיים, תוך שילוב ידע וניסיון במדעי הנתונים. התוכנית תכלול סידרה של משימות בית, שנועדו להבטיח בנייה של יכולת עבודה עצמאית עם נתונים, ותרגול יישומי של שיטות הניתוח שנלמדו בכיתה. התוכנית כוללת גם פרויקט סיום, שבמסגרתו המשתתפים יפתחו פרויקט מעשי, המבוסס על נתוני אמת Case study, בהנחיית סגל הקורס.

גישת הלמידה בתוכנית מאפשרת לתלמידים לשלב את לימודיהם, תוך כדי עבודה, בצורה גמישה ומותאמת. כמו כן, במהלך הקורס יעברו הסטודנטים סדנאות הכנה לעולם העבודה וחשיפה לתעשייה ויינתן סיוע בהשמה לבוגרים, בחברות רלוונטיות.

מטרות הקורס

  • בוגרי התוכנית יוכלו להשתלב בצוותי ניתוח נתונים בחברות בינוניות / גדולות, בגופים ממשלתיים או בגופים ציבוריים אחרים ולעזור לבנות כלים מבוססי נתונים בביו-רפואה (רפואה, ביו-טק, פוד-טק ומינהל ציבורי) או בקבלת החלטות מבוססת נתונים. הם ישלבו ידע מוקדם בתחום הביו-רפואי, עם ידע שירכשו בקורס בניתוח נתונים.
  • הבוגרים ירכשו ידע תוכני בכל שלבי ניתוח הנתונים, החל מאיסוף המידע, טיובו וכלה בשימוש בו, לקבלת החלטות. הבוגרים יוכלו גם להתחשב בהיבטים האתיים, המשפטיים והחברתיים של השימוש במידע בריאותי. יכולות אלה יסייעו להתפתחותם המקצועית וליצירת אופק תעסוקתי חדש. בוגרי התוכנית יוכלו לסייע בשיפור קבלת החלטות רפואיות, בנוגע לאבחון וטיפול, לצד התנעה והעמקת המחקר הרפואי החלוצי בנושא והן בהיבטים הקשורים לפיתוח מכשור רפואי, אופטימיזציה של מערכות בריאות וכן בתהליכי ייצור מבוקרים בתעשייה התרופות.
  • בוגרי הקורס יוכלו להשתתף בבניה וניהול מערכות מידע מורכבות שמשיגות תוצאות איכותיות של עיבוד מידע. כבוגרי הקורס, הם יספקו תוצרים המבוססים על שילוב וניתוח נתונים בהקשר רפואי. כל זאת תוך התחשבות בהיבטים האתיים, המשפטיים והחברתיים של המידע הבריאותי. הם יוכלו להציע מומחיות נרחבת בתחום ניהול פרויקטים ושינויים בהקשרים בין מקצועיים.
  • בוגרי הקורס ידעו לתכנן תהליכים ממוחשבים בתחום הבריאות והרפואה, ויכירו מגוון רחב של אפשרויות להתפתחות אישית ומקצועית בסביבת עבודה בין תחומית.

קהל היעד

  • מסלול הלימודים נועד לבוגרים בעלי השכלה מדעית בתחומי מדעי החיים/רפואה/הנדסה ומאפשר למשתתפים ללמוד על מדע הנתונים הרפואי, תוך המשך פעילותם המקצועית הקבועה ובמקביל
  • תנאי סף – תואר ראשון רלוונטי, עם ניסיון של שנתיים בתעשייה או תואר שני מחקרי.
  • וועדת קבלה תמיין את המועמדים ותקבע את רשימת הסטודנטים
  • ניתן לקבל פטור ממודל התכנות בפייתון, ע״י מעבר של בחינה (לא תינתן הנחה בשכר הלימוד, למקבלי הפטור, אלא רק פטור מהנוכחות בשיעורים)

המרצים

מרצי הקורס הינם מרצים בכירים ומובילים בתחומם, המשלבים ניסיון אקדמי נרחב וניסיון מעשי מהתעשייה

פרופ’ רון קנת, יו”ר קבוצת KPA, פרופ’ מחקר באוניברסיטת טורינו באיטליה ועמית מחקר בכיר במוסד שמואל נאמן בטכניון. חיבר 18 ספרים בנושאים של מדעי נתונים, סטטיסטיקה של מערכות בריאות, סטטיסטיקה תעשייתית וניהול סיכונים. יו”ר איגוד מדעי הנתונים, בלשכת המהנדסים, האדריכלים והאקדמאים במקצועות הטכנולוגיים בישראל.

פרופ’ לב מוצ’ניק, סגן דיקן למחקר וראש מחלקת מדעי הנתונים בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית.

ד״ר ליאור שאלתיאל, הראש האקדמי של התוכנית בניהול ביו-רפואי BioMed-MBA בבית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית. מנכ״ל החברה הציבורית נוראקסון ביולוג׳יק  NurExone Biologic (TSXV:NRX).

ד״ר איתן רובין, מרצה בכיר מהמחלקה ע״ש שרגא סגל למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה באוניברסיטת בן גוריון. מומחה בינלאומי בתחום ביו-אינפורמטיקה וגנטיקה.

ד”ר ענבל מוזס, PhD ברפואה דיגיטלית, בעלת ניסיון ניהולי בכיר במגזר הציבורי והפרטי כמנהלת IT, מנהלת פיתוח עסקי, מנהלת מוצר ופרויקטים. מוסמכת אוני’ הרווארד בטרנספורמציה דיגיטלית.

גב׳ מיה מלמוד, Senior Data Scientist & Researcher במשרד הבריאות,  מתמחה בעולמות הרפואה, מרצה, מנטורית ב- Y-Data ומלווה למציאת עבודה בהייטק.

כללי

לקורס 3 מודולים

    • מודל תכנות בשפת פייתון – 14 מפגשים של 3 שעות אקדמיות – סה״כ 42 שעות
      (כאמור למשתתפים בעלי רקע בפייתון, ניתן לבקש לעבור בחינה, על מנת לקבל פטור ממודול זה).
    • מודל עיקרי במדעי הנתונים- בהיקף של 72 שעות אקדמיות – 24 מפגשים של 3 שעות אקדמיות (במסגרת כל הכיתה). מפגש פתיחה פיזי והשאר באופן מקוון.
    • מודל – פרויקט במדעי הנתונים – 6 מפגשים מקוונים, של שעה אקדמית כל אחד, לביצוע פרויקט יישומי (לכל קבוצה) ומפגש פיזי לסיכום הקורס, בו יוצגו הפרויקטים ( כ – 3 שעות אקדמיות).

כללי

  • בוגרי התוכנית יקבלו תעודה מהאוניברסיטה העברית ולשכת המהנדסים, המשקפת הסמכה כזו
  • קיימת חובת נוכחות של 80% משעות הלימוד
  • פתיחת הקורס מותנת במינימום נרשמים, מספר המקומות מוגבל
  • הקורס כולל תרגילי חובה + עבודת גמר. ציון מעבר – 60
  • תרגילים עם חובת הגשה – יעשו לבד ומהווים 50% מהציון הסופי
  • בסיום הקורס יוגש פרויקט סיום שיתבצע בקבוצות (עד שלשות). הפרויקטים יוצגו בפני כל הכיתה, וישפטו ע”י פאנל של מרצים

 

סיוע השמת בוגרי קורסי Biomedical Data Science

במסגרת הקורס יינתן ייעוץ והכנה להשמה, בסיוע לשכת המהנדסים ומרכז עברית הכשרת מנהלים, בשיתוף חברות השמה העוסקות בהשמה בהייטק ובמדעי החיים.

לקבלת מידע נוסף

לפרטים נוספים: טלפון: 077-8045746

לקבלת תכנית לימודים ומידע מלא על הקורס, מלאו את הפרטים

שדות המסומנים ב-* (כוכבית) הנם שדות חובה.

טופס התעניינות בקורס Biomedical Data Analyst
קבלת מידע ועדכונים מלשכת המהנדסים

ליצירת קשר

מחלקת ייעוץ ורישום
Fax: 03-5272496
education@aeai.org.il