יום עיון בנושא מגמות חדשות בתחום התקשורת 2018

19 ביולי 2018, לשכת המהנדסים, תל אביב

יום העיון עסק בחלקו הראשון במערכות IoT, ובמערכות התקשורת החדשות (5G) שנועדו לחבר בין ה"דברים", תוך כדי התמקדות בטכנולוגיות ואתגרים שונים בתחום. החלק השני התמקד בתחבורה חכמה, רכבים חכמים והתקשורת ביניהם (Connected Cars).  

וועדת ההיגוי

יו”ר יום העיון: ד”ר אריה רייכמן

שמואל אוסטר

איתי דברן

אלכסיי דיסקין

תוכנית

רשמים מיום העיון

אלו הנושאים שעלו ביום העיון בנושא מגמות חדשות בתחום התקשורת שהתקיים בשבוע שעבר, ננסה לתת טעימה קטנה למי שהחמיץ.

קיבלנו סקירה מהירה על התפתחות עולם הסלולר עם התמקדות בעולם החדש, מעבר מארבעה מליארד התקנים מחוברים לצפי של 25 מליארד התקנים מחוברים לרשת. זה צפוי לקרות בטווח של 2020 עד 2024.

למדנו שנכון להיום מהירות האינטרנט הביתית מתקיימת בשיטת Best Effort (המוכרת לכם יותר כ-“שיטת מצליח”) – אם אנחנו משלמים לספקית על חבילה של 10 מגה, המהירות שנקבל בפועל היא עד 10 מגה. כיום אנו צועדים לכיוון של הקצאת משאבי רשת למשתמש נייד או נייח לפי צורכי המשתמש או ההתקן המחובר, מ-300 BPS ל-1 גיגה, לצד הבטחת זמן שיהוי ברשת והרחבת השימוש הצפוי בספקטרום עד ל-60 גיגה.

שאלנו איך השתנה מאזן הכוחות בעולם הטכנולוגי משליטה של חברות ותיקות וגדולות להשתלטות של חברות קטנות וחדשניות? ואיך הטכנולוגיה מניעה שינויים כאלה?

נגענו בהתמודדות האישית, המערכתית והלאומית עם ההשלכות של ריבוי המידע האישי ברשת והבעייתיות שבחשיפתו.

בנוסף נידון נושא הרכב המחובר והרכב האוטונומי, פרוט המרכיבים והיישומים בריבוי המצבים שבין הנהג ששולט ברכב ועד לרכב אוטונומי מלא. שמחנו לשמוע תחזית אופטימית ולפיה בטווח זמן קצר-בינוני נוכל להוריד את מספר תאונות הדרכים ב-80 אחוז.

לסיום, הוצג מחקר מהטכניון המנסה להשיב לשאלה “איך פותרים את הפקק בצומת הסירה”. המחקר, נשען על מערכות משולבות רבות משתמשים, ונעזר במודל שבע השכבות חותר למציאת מודל של פתרון שישנה את האופן שבו כולנו מרגישים בדרך חזור הביתה מהעבודה.

—-

תודה גדולה למארגנים, למרצים הנפלאים, לכל המשתתפים ולזאב קידר על הסיכום.

תמונות

במסגרת הכנסים,  ימי עיון וקורסים מוצג מידע, כמו כן במקרים מסוימים מפורסמים מצגות ודפי עמדה מטעם מרצים ומהנדסים. המידע המוצג במסגרות אלו משקף את עמדת המרצה והמציג ובשום מקרה אין לראות בו מידע רשמי או מידע מטעם לשכת המהנדסים האדריכלים והאקדמאים במקצועות הטכנולוגיים בישראל (להלן: ״הלשכה״). המסתמך או עושה שימוש במידע זה, עושה זאת באחריותו האישית ולא יבוא בכל טענה כלפי הלשכה, זאת כתנאי לכל שימוש או קריאה של מידע זה. אין בהערה זו כדי להוות הסכמה לעשיית שימוש במידע או במוצג או הסכמה לכל פגיעה בזכויות יוצרים של הלשכה או של המפרסמים או בכלל.

מצגות