הקורס מקנה ללומדים את העקרונות הפיזיקאליים מאחורי החיישנים השונים, בחירת חיישן מתאים ובחירת ציוד מדידה מתאים לאופי המדידה.
קורס מקוון ב-ZOOM בשילוב תרגולים פרונטליים
אודות ומטרות הקורס
אודות הקורס
הקורס מקנה ללומדים את העקרונות הפיזיקאליים מאחורי החיישנים השונים, בחירת חיישן מתאים ובחירת ציוד מדידה מתאים לאופי המדידה. בקורס נלמד גם על שיטות הכיול השונות לחיישנים שונים כגון חיישני טמפרטורה ולחץ. בנוסף, נלמד על מבנה מערכות איסוף ממוחשבות, וצמ”ד כמו DMM ואוסילוסקופ, נלמד את השימוש ב Wave generator וכיצד ניתן באמצעותו לבדוק ולכייל חיישנים שונים. הלומדים בקורס, בסיומו, ידעו לבחור חיישנים מתאימים לתנאי המדידה וכן, לבחור ציוד מדידה מתאים (רזולוציה וקצב דגימה). מרבית הקורס עוסק בנושאים מעולם הנדסת המכאנית כלומר נושאים כמו זרימה, מעבר חום, תרמודינמיקה, חוזק חומרים, ודינמיקה (רעידות, תנודות, תאוצות והלמים), אולם מניסיוני, גם תחומי הנדסה אחרים (אזרחית, כימית, חומרים) יכולים למצוא בו שימוש רב.
מטרות הקורס
הקניית עקרונות לבחירת חיישנים, הכרה של סוגי חיישנים ודרך השימוש בהם ובנוסף פיתוח ויישום שיטות מדידה שונות לתופעות פיזיקאליות
קהל היעד
הקורס מיועד למהנדסים ואנשים טכניים (טכנאי ניסויים) העוסקים בתחומים של מדידות וניסויים, בעיקר בנושאים הקשורים בעולם ההנדה המכאנית, כלומר נושאים כמו זרימה, מעבר חום, תרמודינמיקה, חוזק חומרים ודינמיקה (רעידות, תנודות, תאוצות והלמים).
אודות המרצה
אלכס קויפמן- בעל תואר ראשון, שני ושלישי בהנדסת מכונות מאוניברסיטת בן גוריון. ב- 16 השנים האחרונות עובד בקריה למחקר גרעיני, עוסק בנושאי ניסויים ומדידות כל התחומים בהנדסת מכונות, נוסף עוסק בתכן מכאני ותכנון מערכות ניסוי. החל משנת 2018 מלמד במכללה האקדמית על שם סמי שמעון בבאר שבע מגוון קורסים לסטודנטים לתואר ראשון בהנדסת מכונות.
כללי
- סה”כ 40 שעות אקדמיות
- הקורס הינו לעדכון ולריענון ואינו מהווה הכשרה או הסמכה מטעם משרד ממשלתי/מוסד כל שהוא
- קיימת חובת נוכחות של 100% משעות הלימוד
- פתיחת הקורס מותנת במינימום נרשמים, מספר המקומות מוגבל
- מפגשי התרגול המעשי יתקיימו באופן פרונטלי בתאריכים 7.8.23, 14.8.23
תעודה
מסיימי הקורס העומדים בדרישות יהיו זכאים לתעודה מטעם לשכת המהנדסים
לקבלת מידע נוסף
לקבלת מידע נוסף, מלאו את הפרטים